Skip to main content

Het kantoor van Micoll is net zo nieuw als de organisatie; we zitten straks in een bijzonder en vooral duurzaam gebouw: HoutWerk, op Campus Werkspoor in Utrecht. 

HoutWerk is het eerste kantoor in Nederland dat helemaal van hout is. De draagstructuur wordt uitgevoerd in massief hout uit productiebossen. Heel duurzaam. De productie van traditionele bouwmaterialen als beton en staal gaat gepaard met een grote uitstoot van CO2, terwijl bomen juist enorme hoeveelheden CO2 opslaan. En hout geeft natuurlijk ook extra comfort door de warme en natuurlijke uitstraling. 

De klimaatinstallatie van gebouw ‘HoutWerk’ maakt geen gebruik van gas, maar is all-electric, waarbij de stroom ook wordt opgewekt door zonnepanelen op het dak. Het gebouw is goed geïsoleerd en beschermd tegen zoninval, en heeft zo ook nog een laag energieverbruik.

Ons nieuwe kantoor zit naast het gebouw van Campus Werkspoor, een fijne en inspirerende werkplek met een bijzondere geschiedenis in het hart van het Werkspoorkwartier in Utrecht.

In gebouw ‘HoutWerk’ komt trouwens ook onze moederorganisatie, Paltrock.