Skip to main content

Schiphol is als geen ander bekend met een heldere signalering in een internationale omgeving op de luchthaven. Bij het project A-pier wil Schiphol de veiligheid op een hoger niveau brengen. Bij Micoll hebben we samen met Schiphol gewerkt aan een optimale en heldere signalering. Met routing-pijlen, bebording en nog veel meer. Zodat we veiligheid meer zichtbaar kunnen maken op bouwplaats. En dat iedereen, uit wat voor land dan ook, op de bouwplaats de signalering begrijpt. Een samenwerking waar we trots op zijn!

Bij veiligheidssignalering moet in één oogopslag duidelijk zijn welk gevaar er dreigt, wat verboden is of juist verplicht. Veiligheidssignalering, dat moet gedaan worden met eenvoudige pictogrammen, zonder overbodige details. Op basis van de veiligheidssignalering neemt iemand in een fractie van een seconde een beslissing, net als bij verkeersborden. Veiligheidssignalering kan levens redden door te waarschuwen in gevaarlijke en ongezonde situaties.

Samen met Schiphol hebben we een compleet nieuwe wijze signalering opgezet en ontwikkeld. Met als resultaat dat het voor alle (internationale) werknemers in een oogopslag duidelijk is welke regels er op het project gelden. 

Hiermee is de bouwplaats voor alle partijen meer voorspelbaar. Je kunt bijvoorbeeld duidelijk zien wat looppaden zijn en wat een transportweg voor rijdend materieel.Ook de noodvoorzieningen zijn beter zichtbaar. En dit draagt uiteindelijk bij aan een lager ongevalscijfer.

Signalering op bouwprojecten, dat valt bij Micoll in de productcategorie ‘training, opleiding en informatie’. Meer weten over hoe we bij Micoll nagedacht hebben over signalering en hoe dit samenwerkt met andere diensten van Micoll? Neem contact op.